Onze club

door | sep 5, 2016

De club werd opgericht op 01/02/1966 door enkele enthousiaste modelvliegers.

Een terrein hadden wij nog niet, wij vlogen zowat overal, waar wij de toelating voor kregen (in die tijdenwas dat nog niet moeilijk) In het jaar 1969 konden wij eindelijk een terrein huren te Oostkerke (het huidige Damme). Wij kregen een bouwvergunning voor een lokaal, en konden van start gaan.

Van dan af ging het ledenaantal in stijgende lijn, en wij begonnen wedstrijden te organiseren, en onze leden begonnen zelf aan wedstrijden deel te nemen.

Vanaf 1974 begonnen wij shows te organiseren en dit duurde 10 jaar tot 1984, op deze laatste show hadden wij meer dan drieduizend bezoekers. Dit werd van het goede teveel, en de reeks werd gestopt. Niemand is bereid bijna een gans jaar te werken voor een enkele dag!

De daarop volgende jaren hadden wij een zeer groot ledenaantal op een bepaald ogenblik meer dan 80.
Dit was de periode van de vele clubwedstrijden, de uitstappen naar andere shows, en de uitbouw van ons terrein met drie pistes.
Begin 1998 werd ons lokaal door een brand volledig vernield, en wij kregen geen vergunning meer om een nieuw te zetten. Dan maar een container geplaatst en gebruikt als lokaal.

Door de nieuwe milieureglementen konden wij onze vlarem vergunning niet vernieuwen en diende naar een nieuw terrein uitgekeken te worden. Een terrein dat wij uiteindelijk vonden te Zedelgem, langsheen de Berkenhagestraat, een terrein dat wij tot op dit ogenblik niet meer  mogen gebruiken. Ons nieuw terrein is het terrein van MODELLUCHTVAARTCLUB PHOENIX vzw  gelegen in Oostkamp vliegplein 22 – coördinaten 51.14746  3.21563

Door al deze perikelen was ons ledenaantal fel geslonken, maar wij zijn nu terug op de goede weg.

Waar vliegen we 

MODELLUCHTVAARTCLUB PHOENIX vzw
Vliegweg 22

8020 Oostkamp 

 coördinaten 51.14746  3.21563

Beheerders

Meer informatie