Onze Club

12987047_800899053375650_2736534436693134028_nDe club werd opgericht op 01/02/1966 door enkele enthousiaste modelvliegers. Een terrein hadden wij nog niet, wij vlogen zowat overal, waar wij de toelating voor kregen (in die tijden was dat nog niet moeilijk) In het jaar 1969 konden wij eindelijk een terrein huren te Oostkerke (het huidige Damme). Wij kregen een bouwvergunning voor een lokaal, en konden van start gaan.

Van dan af ging het ledenaantal in stijgende lijn, en wij begonnen wedstrijden te organiseren, en onze leden begonnen zelf aan wedstrijden deel te nemen.

Vanaf 1974 begonnen wij shows te organiseren en dit duurde 10 jaar tot 1984, op deze laatste show hadden wij meer dan drieduizend bezoekers. Dit werd van het goede teveel, en de reeks werd gestopt. Niemand is bereid bijna een gans jaar te werken voor een enkele dag!

De daarop volgende jaren hadden wij een zeer groot ledenaantal op een bepaald ogenblik meer dan 80.
Dit was de periode van de vele clubwedstrijden, de uitstappen naar andere shows, en de uitbouw van ons terrein met drie pistes.
Begin 1998 werd ons lokaal door een brand volledig vernield, en wij kregen geen vergunning meer om een nieuw te zetten. Dan maar een container geplaatst en gebruikt als lokaal.

Door de nieuwe milieureglementen konden wij onze vlarem vergunning niet vernieuwen en diende naar een nieuw terrein uitgekeken te worden. Een terrein dat wij uiteindelijk vonden te Zedelgem, langsheen de Berkenhagestraat, een terrein dat wij tot op dit ogenblik nog altijd mogen gebruiken.

Door al deze perikelen was ons ledenaantal fel geslonken, maar wij zijn nu terug op de goede weg.

Waar vliegen we?

Royal Golden Wings vzw
Berkenhagestraat 82
8210 Zedelgem

Openingsuren terrein
Maandag gesloten (Behalve op feestdagen)
Dinsdag tot Zondag: 14h – 20h

Ons terrein bestaat uit een grasveld richting noordoost van 160m lang met een breedte die lichtjes conisch loopt van 20m naar 50m in Zedelgem.

Beheerders

Ivan Potié

Voorzitter

Jan Verbeke

Ondervoorzitter

Gilbert Van den Berghe

Ere-Secretaris

Tommy Potié

Secretaris

Henk Soubry

Penningmeester

Michael Tavernier

Sportcommissie

"Een vriendelijke club voor en door gepassioneerde modelbouw vliegers"

Meer informatie nodig?

Reglement

Goede afspraken maakt goede vrienden.

Lees ons reglement.

Statuten

Als VZW is ook het wettelijk kader geregeld.

Bekijk onze statuten.

Vergunning

Wij zijn geen wildvliegers, we hebben de nodige vergunningen.

Bekijk onze vergunning.

Lid worden?

Onze club heeft het maximum aantal leden van (60) bereikt. Er kunnen momenteel geen nieuwe leden meer toegelaten worden. Maar af en toe komt er soms een plaatsje vrij.
Geduld is een schone zaak.