Onze club

door | sep 5, 2016

12987047_800899053375650_2736534436693134028_nDe club werd opgericht op 01/02/1966 door enkele enthousiaste modelvliegers. Een terrein hadden wij nog niet, wij vlogen zowat overal, waar wij de toelating voor kregen (in die tijden was dat nog niet moeilijk) In het jaar 1969 konden wij eindelijk een terrein huren te Oostkerke (het huidige Damme). Wij kregen een bouwvergunning voor een lokaal, en konden van start gaan.

Van dan af ging het ledenaantal in stijgende lijn, en wij begonnen wedstrijden te organiseren, en onze leden begonnen zelf aan wedstrijden deel te nemen.

Vanaf 1974 begonnen wij shows te organiseren en dit duurde 10 jaar tot 1984, op deze laatste show hadden wij meer dan drieduizend bezoekers. Dit werd van het goede teveel, en de reeks werd gestopt. Niemand is bereid bijna een gans jaar te werken voor een enkele dag!

De daarop volgende jaren hadden wij een zeer groot ledenaantal op een bepaald ogenblik meer dan 80.
Dit was de periode van de vele clubwedstrijden, de uitstappen naar andere shows, en de uitbouw van ons terrein met drie pistes.
Begin 1998 werd ons lokaal door een brand volledig vernield, en wij kregen geen vergunning meer om een nieuw te zetten. Dan maar een container geplaatst en gebruikt als lokaal.

Door de nieuwe milieureglementen konden wij onze vlarem vergunning niet vernieuwen en diende naar een nieuw terrein uitgekeken te worden. Een terrein dat wij uiteindelijk vonden te Zedelgem, langsheen de Berkenhagestraat, een terrein dat wij tot op dit ogenblik nog altijd mogen gebruiken.

Door al deze perikelen was ons ledenaantal fel geslonken, maar wij zijn nu terug op de goede weg.

Waar vliegen we?

Royal Golden Wings vzw

Jonkhove
Aartrijkestraat 11
8211 Aartrijke

Momenteel zitten we even zonder terrein. We verwachten tegen Mei wel terug te beschikken over een vliegterrein.

In afwachting organiseren we elke zaterdag- en zondag-namiddag indoor vliegen in de oude sporthal Jonkhove.

 

Beheerders

VOORZITTER

Verbeke Jan

PENNINGMEESTER

Soubry Henk

SECRETARIS

Laporte Claude

ERE-SECRETARIS

Vandenberghe Gilbert

BESTUURDER

De Decker Rudy

BESTUURDER

Taets Ivan

Meer informatie nodig?

Reglement

Goede afspraken maakt goede vrienden.

Lees ons reglement.

Statuten

Als VZW is ook het wettelijk kader geregeld.


Bekijk onze statuten.

Vergunning

Wij zijn geen wildvliegers